Faalangst voor en angst tijdens het autorijden

Faalangst

Ons leven is vele malen drukker geworden dan 50 jaar geleden. Social Media maakt dat we bijna 24 uur 7 dagen per week aan staan en bij moeten blijven om niets te missen. Dit en het feit dat op Social Media vooral prestaties gedeeld worden maakt dat we onbewust steeds meer prestatiedruk voelen om geen buitenbeentje te worden.

De huidige maatschappij triggert de angst om er niet bij te horen bij veel mensen en dit kan resulteren in faalangst. De lat lijkt zo hoog te liggen dat je niet gelooft dat jij de verlangde prestatie kan leveren. Hulp vragen voelt voor faalangstige mensen ook vaak als mislukken waardoor je jezelf nog meer druk op legt en isoleert. Immers als je vertelt dat je iets moeilijk of zelfs eng vindt dan kan je al opvallen en dat wil je juist voorkomen.

In faalangst begeleiding ga ik met jou op zoek naar de bron van jouw faalangst. Samen onderzoeken we wat jou tegenhoudt om hulp te vragen en jouw faalangst te delen met belangrijke mensen om jou heen. De volgende is het leren vertrouwen in belangrijke mensen om je heen en hun hulp en steun accepteren waardoor je je minder alleen voelt. De angst om alleen te staan wordt hierdoor al verlicht en van daaruit werken we aan het verder onder controle krijgen van jouw faalangst. Hierbij kunnen we gebruik maken van Brainspotting en opdrachten waarin je beter leert om te ontspannen om stress en spanning in jouw lichaam te verminderen.

Naast mijn praktijk als psychosociaal therapeut ben ik ook rijinstructeur en begeleid ik ook faalangst problemen tijdens de rijles in de praktijk.

De winst is dat ze nu al kleine stukjes alleen durft te rijden. Ik ben ervan overtuigd dat Brainspotting zeer effectief is in de behandeling van rijangst en faalangst.

We geven les vanuit Koekange en Meppel in een straal van 20 km, o.a. Steenwijk, Havelte, Diever, Darp, Dwingeloo, Ruinerwold, Koekange, De Wijk, IJhorst, Staphorst, Rouveen.

Tot ziens bij Rijschool Eigenweg

Martin en Esther

Bron: Esther Roo / brainspottingmetesther.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te bezoeken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.